Parketin hionta ja lakkaus

Olemme erikoistuneet parketti- ja puulattioiden kunnostamiseen. Asennamme lisäksi uusia lattioita ja teemme huoneistoremontteja.

Ota yhteyttä

Parkettilattiasta kuin uusi

Parketti- ja puulattian hionnalla saadaan vanhasta ja kuluneesta lattiasta vaivattomasti kuin uusi.  Kunnostuksen yhteydessä voidaan lattian värisävyä muuttaa, mikä uudistaa koko tilan ilmettä. Myös lattian puhtaanapito on helpompaa, kun lattiassa on uusi pinta. Joissain tapauksissa parkettilattiaa ei enää pysty hiomaan, jolloin vaihtoehtona on uuden lattian asennus. Parketin hionnan tai asennuksen yhteydessä asennamme myös lattialistat. 

Parketti- ja puulattian hionta

PÖLYTÖN HIONTAMENETELMÄ

Lattian kunnostus alkaa parkettilattian tai puulattian hionnalla, jossa poistetaan vanha pintakäsittely ja värjäymät. Hionta myös tasoittaa pinnan kolot ja kolhut. Nykyaikaisilla menetelmillä ja laitteilla parketin hionnasta ei synny lainkaan pölyä. Hionnan jälkeen lattia pintakäsitellään asiakkaan toivomalla tavalla ja värisävyllä. Hionnan yhteydessä voidaan vaihtaa lattian väriä. 

Teemme lisäksi puuportaiden hiontoja ja lakkauksia sekä uudelleen pinnoituksia.

Parketin harjaus

PUUN PINTAKUVIO ESIIN

Hionnan jälkeen voidaan puupinta harjata, jolloin saadaan lattiaan aivan uudenlaista ilmettä. Harjaus poistaa puun pehmeät syyt jättäen korkeammalle puun kovemmat syyt. Harjattu pinta on on myös kestävä ja helppohoitoinen. Harjaus soveltuu parketeille ja myös muille puulattioille. Lattia voidaan pintakäsitellä harjauksen jälkeen normaalisti. 

Parketin lakkaus ja öljyvahaus

PINTAKÄSITTELY VIIMEISTELEE LATTIAN

Hionnan jälkeen lattian pinta viimeistellään lakkaamalla tai öljyvahaamalla.  Pintakäsittelyyn käytämme Pallmannin laadukkaita lakkoja ja öljyvahoja. Lakkaus antaa kovan ja kestävän pinnan ja öljyvahaus puolestaan luonnollisen pinnan. Molemmissa menetelmissä asiakas voi valita useista eri sävyvaihtoehdoista. Uudella pintakäsittelyllä voidaan vaihtaa lattian väriä tummasta vaaleaan ja päinvastoin. 

Parkettilattian huoltolakkaus

KEVYEMPI VAIHTOEHTO hionnalle

Vähän kulunut pinta ei tarvitse hiontaa, vaan lattia voidaan huoltolakata tai öljyvahata. Huoltolakkauksessa vanhan lakan päälle levitetään uusi ohut lakkakerros. Ennen huoltolakkausta lattian pinta puhdistetaan huolellisesti ja mahdolliset naarmut tasoitetaan. Muutaman vuoden välein tai tarpeen mukaan tehtävä huoltolakkaus tai öljyvahaus pitää puulattian pinnan hyvän näköisenä, kulutusta kestävänä ja helppohoitoisena. 

Lattioiden asennukset

UUDIS- JA REMONTTIKOHTEISIIN

Asennamme uusien parketti- ja puulattioiden lisäksi vinyyli- ja laminaattilattiat. Asennamme myös vaativia erikoislattioita, kuten kalanruoto- tai mosaiikkiparketteja. Lattioiden asennuksia teemme sekä uudiskohteissa että remonttikohteissa. Lattioiden asennukset teemme pääasiassa avaimet käteen -periaatteella purkutöistä loppusiivoukseen. Teemme pohjatyöt ja tasoitamme lattian ennen asennusta. Lopuksi asennamme lattialistat paikoilleen ja siistimme jälkemme. 

Huoneistoremontit

UUSI ILME KOTIIN

Lattiatöiden lisäksi teemme myös muita huoneistojen pintaremontteja. Meiltä onnistuvat ammattitaidolla esimerkiksi tasoite-, tapetointi- ja maalaustyöt. Meiltä saat halutessasi kokonaan uuden ilmeen kotiisi. 

Muistithan, että saat kodin remonteista kotitalousvähennystä. 

Kysy lisää